De boxer: omgang, karakter & opvoeding

De boxer is de gezinshond bij uitstek. Zijn nieuwsgierige en opgewekte karakter zorgen ervoor dat hij overal zijn neus in en tussen steekt. Ten opzichte van zijn baas en gezin is de boxer een trouwe, aanhankelijke hond, die zeer stabiel is qua karakter. Er zijn dan ook maar weinig situaties die een boxer van zijn melk kunnen brengen. Het is een speelse, energieke en vrolijke hond die altijd in is voor spel en aandacht. Ze hebben een knuffelgehalte om U tegen te zeggen. Het merendeel van de boxers vindt kinderen fantastisch! Boxers beschikken over de gave om zich perfect te kunnen aanpassen naar de leeftijd/grootte van het kind, waardoor ze het ideale speelkameraadje zijn voor gezinnen met kinderen en dit op iedere leeftijd.

Naast het feit dat de boxer een super karakter heeft, blijft de opvoeding ervan belangrijk! Beloning en correctie met de juiste methode en tijdstip spelen hierbij een belangrijke rol.

Vooral de leeftijd van 6 maanden tot 1 jaar, de pubertijd, kan soms een moeilijk punt zijn in de opvoeding van een boxer. Belangrijk is om in deze periode heel consequent te zijn, regelmaat toe te passen en vooral nooit op te geven. Want ten slotte ben je ondertussen ook al halfweg in de opvoeding van je viervoeter. Gehoorzaamheid kan bereikt worden tot op een hoog niveau, ook pak- en speurwerk behoren tot de mogelijkheden met een boxer.