Termen schoonheidswedstrijden

Op tentoonstellingen wordt elke hond ingedeeld in een klasse, dit volgens leeftijd, geslacht en kleur.

Iedere hond wordt individueel gekeurd en kan volgende klassificatie krijgen: gediskwalificeerd, goed, zeer goed of excellent. Naast de klassificatie krijgt iedere hond ook een plaatsing binnen zijn klasse. Honden die onder de volwassen klasse vallen (ouder dan 15 maand) en “1 Excellent “ krijgen komen in aanmerking voor het behalen van de titel CAC.

CAC = Certificat d’Apitude au Championnat is de kamioenschapsprijs die uitgedeeld wordt aan de beste teef en beste reu van het ras. Indien uw hond vier van deze kampioenschapsprijzen behaald onder drie verschillende keurmeesters en waarvan 1 op een cacib-tentoonstelling, dan behaald uw hond de titel van Belgische Kampioen. Ook de titel Reserve CAC bestaat, voor de 2e beste reu of teef van het ras.

CACIB = Certificat d’Aptitude au Championnat International de Beauté is het certificaat dat de FCI beschikbaar stelt op internationale tentoonstellingen. Het CACIB wordt verdeeld tussen de beste teef en reu die het CAC kregen. Indien uw hond in minstens drie verschillende landen, waaronder het land van vestiging, en onder minstens drie verschillende keurmeesters, vier van deze certificaten behaald, dan krijgt uw hond de titel van Internationaal schoonheidskampioen. De nummer 2 van de reuen en teven behaalt het Reserve CACIB.